2017. augusztus 22., kedd 13:53

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 22., kedd (OS) -

    Ez a pályázat több szempontból is elhibázott Spät Judit szerint. Egyrészt a keretösszeg nevetségesen kevés. Magyarországon jelenleg kb. 3 millió gázkonvektor van, amelynek nagy része, Szabó államtitkár állítása szerint, elavult. Márpedig ezzel a tempóval mintegy 240 év alatt lehetne az összeset lecserélni. Természetesen a csere nemcsak állami feladat, de az érintettek jelentős része nem képes azt csak önerőből megoldani. Különösen felháborító a keret szűkössége annak tükrében, hogy a kormány tavaly azt kérte Brüsszeltől, hogy az EU-s támogatásokból lakossági energiahatékonysági beruházásokra szánt 90 milliárd forintot teljes egészében inkább középületek felújítására költhesse.
Legalább ekkora probléma, hogy a kormány továbbra sem alakított ki egy hatékony és igazságosabb elosztási folyamatot. A vissza nem térítendő támogatások elosztásakor és a támogatási arány meghatározásakor nem veszik semmilyen módon figyelembe a pályázók anyagi helyzetét, rászorultságát. Ugyanakkor a pályázat elkészítése és benyújtása komoly felkészültséget és jó internet hozzáférést kíván, hiszen eddig minden pályázati körben pár óra alatt kifogyott a keret. Nem véletlen, hogy a rászorulók helyett Fideszes potentátok, például a parlementi képviselő Vécsey László felesége juthatott korábban támogatáshoz az Otthon Melege programból.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.