2017. augusztus 22., kedd 17:58

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 22., kedd (OS) - LMP: A munkaerőhiány miatt nőnek a keresetek,megújuló bérpolitikára van szükség -

    Az LMP szerint a tűzoltásszerű bérkorrekciók helyett egy kiszámítható, tervezett bérfelzárkóztatásra lenne szükség. A munkaerőhiány egyre komolyabb gondot okoz a magyar gazdaságnak, ennek megoldására az Orbán-kormánynak nincs semmiféle terve.  

A kormány győzelmi jelentésként közölte az átlagkeresetek növekedését, ám ennek hátterében valójában az egyre súlyosabb és egyre több területre kiterjedő munkaerő-hiány áll. A kormánynak nincs terve a gazdaság rendbetételére, nem egyeztet az érintettekkel, döntései nincsenek előkészítve és nincsenek végiggondolva. A nyári munkaerő-hiány a Balatonnál vagy a kereskedelmi dolgozók sztrájkkészültsége egyértelműen mutatja, hogy a magyar gazdaság egyre kevésbé működőképes.

Az LMP szerint a gazdaság rendbetételének első lépése a valódi, mindenkire kiterjedő bérrendezés. A megújuló bérpolitikánk a minimálbért adómentessé tenné, a csak gazdagoknak kedvező egykulcsos adót pedig igazságos, többkulcsos rendszer váltaná fel. Az LMP adórendszerével a minimálbér nettója 23 ezer forinttal, az átlagbéré 38 ezer forinttal nőne már a jövő évben.

Schmuck Erzsébet,
az LMP frakcióvezető-helyettese
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.