2017. augusztus 23., szerda 17:50

A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 23., szerda (OS) - Csalódás az új adózási "rendtartás"

    Az adózás rendjét és a közigazgatási eljárási szabályokat két külön, egymással konkuráló, zavaros törvényben szabályoztatná a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az adózók számára kedvezőnek minősített változások is inkább a hivatal érdekeit szolgáló egyszerűsítések.

Szép csöndben megszüntetnék a felszámolás alá került cégek kötelező adóellenőrzését és az önellenőrzést ismét lehetne az ellenőrzés "kivédésére" felhasználni. Megszűnik az adószám-felfüggesztés, így az adószámokat egyből törlik majd. A fokozott adóhatósági felügyeletet a hivatal elszabotálta, elérvén azt, hogy az megszűnjön. A 200 %-os bírság eltörlése csupán az ilyen bírságok elképesztően alacsony beszedési arányát javítja majd. A tehetősebb adócsalóknak kedvez az a javaslat is, hogy az adóhiány határidőn belüli megfizetése mentesít a bírság alól.

Az MKOE részéről havonta érkezett az elmúlt évtizedben az adóhatósághoz szakmai javaslat, hogy mit és milyen irányban kellene változtatni. Most ezeket ismét beleírtuk a az NGM számára a törvényjavaslat-csomagba, de nemcsak ezek a hiányoznak a törvényjavaslatokból!

Még 2015-ben sikerült elfogadtatni az adóhatóság közmegítélését jelentősen javító koncepciót. Eszerint az adóhatóság a fellebbezési illeték ötszörösét, de legalább negyedmillió forintot fizetni a jogszabálysértő határozata után, kártérítésként. Pankucsi Zoltán helyettes államtitkárként többször, nyilvánosan is bejelentette, hogy ez a javaslat megvalósul. Ennek most nyoma sinc
     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.