2017. augusztus 27., vasárnap 13:12

A Város és Folyó Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 27., vasárnap (OS) - Tömeges fövenyfoglalás a Római-parton

    Vidám hangulatú rendezvényen mutatták meg a természetes Római-partot védő civil csoportok, mennyi mindenre lehet használni Budapest egyik utolsó természetes Duna-partját. A Partra, Magyar! Fövenyfoglalás a Rómain című eseményen több százan strandoltak, és piknikeztek a Római-part kavicsos fövenyén. A fövenyfoglalás arra hívta fel a figyelmet, hogy a kikapcsolódásra, sportolásra használt Római-part az ide látogató tömegek számára használhatatlanná válik, ha a Főváros szándéka szerint a partélre árvízi védművet építenek.
Egyre több szakértő is kiáll amellett, hogy a természetpusztító és kockázatos parti mobilgát megépítése helyett a biztonságosabb, magasabb helyen lévő Nánási-Királyok útján kellene védekezni az árvíz ellen.

A rendezvényen a szervezők felhívták a figyelmet, hogy elindult a mobilgát környezetvédelmi engedélyéhez szükséges Környezeti hatástanulmány társadalmi vitája. A lakosság számára ez az utolsó lehetőség arra, hogy hivatalosan beleszóljon a tervezési folyamatba. Ezért fontos, hogy minél többen bejelentkezzenek ügyfélként és leírják észrevételeiket. Az eljárást egy közmeghallgatás zárja majd szeptember végén. A civilek kimondták: folytatják a küzdelmet, megvédik a partot a környezetpusztító és bizonytalan védelmet nyújtó beruházástól. Ezért október elejére Megvédjük a Rómait! címmel tömeges demonstrációt hirdettek.

Letölthető sajtófotók: https://drive.google.com/drive/folders/0B75Yp6hYyazTX0U0QUlxMlNfTWM?usp=sharing

     Kiadó: Város és Folyó Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.