2017. augusztus 31., csütörtök 07:48

A VDSzSz Szolidaritás közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 31., csütörtök (OS) - Augusztus 31-én is folytatódik a sztrájk a MÁV-START Zrt. Utasellátó Központnál! Eredménytelenül zárult a kollektív munkaügyi vita augusztus 30-i fordulója is: a munkáltató továbbra is fel kívánja számolni nemzetközi személyszállítási szolgáltatását, az ezt követő létszámleépítés során pedig több mint 100 vasutas családot sodorna a teljes létbizonytalanságba.

    Emellett a MÁV-Start vezetése még mindig adós maradt a válasszal: miként lehetséges, hogy a felszámolás alatt lévő tevékenység 2012 végén mintegy 4,7 milliárd forint nyereséget termelt a MÁV-Start Zrt-nek, ez azonban 2016 végére 690 millió forint veszteséggé alakult?
Rengeteg munkavállalót megviselt a munkáltató sztrájk alatt tapasztalt hozzáállása, magatartása, ezt mutatja, hogy az utóbbi napokban nagyon sokan megbetegedtek. Kihasználva a vasutas nyugdíjasok szorult élethelyzetét, a munkáltató sztrájktörésre kényszeríti őket azzal, hogy egy hónapos munkaszerződést kínál részükre – feltéve, hogy előzetesen vállalják: nem csatlakoznak a későbbiekben sem a munkabeszüntetéshez.
Ahelyett, hogy a MÁV-Start vezérigazgatója a sztrájkot lezáró mielőbbi egyezségre törekedne, és helyreállítaná az általa megszüntetett kulturált vonatközlekedést többek között Székelyföldre, fölöttébb visszatetsző, emberi méltóságot sértő, jogellenes és etikátlan eljárást folytatására kényszeríti a MÁV-Startot! Elvárjuk, hogy a munkáltató azonnal állítsa vissza a járatokból már korábban kivett étkező- és hálókocsikat!

A munkáltató fenti, tarthatat
     Kiadó: VDSzSz Szolidaritás

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.