2017. augusztus 31., csütörtök 08:52

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 31., csütörtök (OS) -

Szigetvári Viktor (Együtt): Meg kell akadályozni a verespataki aranybánya létrehozását!
Ne vonják vissza az UNESCO-tól Verespatak világörökségi jelölését!
Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a román kormány vissza kívánja vonni Verespatak és környéke UNESCO-védettségre vonatkozó pályázatát. Romániának és Magyarországnak sem érdeke, hogy megvalósulhasson az a kockázatos és környezetszennyező aranybánya amely zöld utat kaphatna a pályázat visszavonásával. A magyar kormánynak mindent meg kell tennie, hogy e természeti érték védettsége megteremtődhessen.
Az Együtt felháborodással értesült, hogy a román kormány vissza kívánja vonni Verespatak és környéke UNESCO-védettségre vonatkozó pályázatát. Az elmúlt években az RMDSZ és más román pártok is azért kezdeményezték a világörökségi védettséget, mert ezzel végleg megakadályozhatóvá válna a környezetromboló és veszélyes bányaberuházás.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja