2017. augusztus 31., csütörtök 11:22

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 31., csütörtök (OS) - Iskolai tanévnyitó felnőtteknek

    2017. augusztus 30.-án Szolnokon került megrendezésre a már hagyományosnak mondható Országos Szakképzési Tanévnyitó.  
Ez az a rendezvény, ahol korábban a meghívott résztvevők azon túl, hogy egymással találkozhattak és szakmai kapcsolataikat építhették, a döntéshozók és a hatóság képviselőitől közvetlen tájékoztatást kaptak a következő tanévre várható változásokról, a kiírásra kerülő pályázatokról, a kormányzat és az oktatáspolitika irányáról a felnőttképzéssel kapcsolatban.  
Nézzük, idén miben tértek el a szervezők a hagyományoktól? 
2016-ban a rendezvény neve Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó volt, a meghívottak listáján a felnőttképzők szakmai szervezetei, a szakmai képviselői és szakértői is helyet kaptak. A tavalyi rendezvény előadói a szakképzés és a felnőttképzési ágazat témáit érintették, beszéltek a következő időszak kihívásairól, a felnőttképzés szabályozásának aktualitásairól, és az uniós programok várható alakulásáról.  
Idén a rendezvény nevéből eltűnt a felnőttképzés, a meghívottak listáján nem szerepeltek a szakmai szervezetek, szakértők, oktatási intézmények, nyelviskolák.  
Az idei program bővült viszont az iskolai ünnepségek kötelező elemeivel, a jelenlévők meghallgathattak összesen öt köszöntőt és megnézhették a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum tanulóinak és tanárainak ünnepi műsorát. 
     Kiadó: Nyelviskolák Szakmai Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.