2017. augusztus 31., csütörtök 11:22

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 31., csütörtök (OS) - Iskolai tanévnyitó felnőtteknek

2017. augusztus 30.-án Szolnokon került megrendezésre a már hagyományosnak mondható Országos Szakképzési Tanévnyitó.
Ez az a rendezvény, ahol korábban a meghívott résztvevők azon túl, hogy egymással találkozhattak és szakmai kapcsolataikat építhették, a döntéshozók és a hatóság képviselőitől közvetlen tájékoztatást kaptak a következő tanévre várható változásokról, a kiírásra kerülő pályázatokról, a kormányzat és az oktatáspolitika irányáról a felnőttképzéssel kapcsolatban.
Nézzük, idén miben tértek el a szervezők a hagyományoktól?
2016-ban a rendezvény neve Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó volt, a meghívottak listáján a felnőttképzők szakmai szervezetei, a szakmai képviselői és szakértői is helyet kaptak. A tavalyi rendezvény előadói a szakképzés és a felnőttképzési ágazat témáit érintették, beszéltek a következő időszak kihívásairól, a felnőttképzés szabályozásának aktualitásairól, és az uniós programok várható alakulásáról.
Idén a rendezvény nevéből eltűnt a felnőttképzés, a meghívottak listáján nem szerepeltek a szakmai szervezetek, szakértők, oktatási intézmények, nyelviskolák.
Az idei program bővült viszont az iskolai ünnepségek kötelező elemeivel, a jelenlévők meghallgathattak összesen öt köszöntőt és megnézhették a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum tanulóinak és tanárainak ünnepi műsorát.
     Kiadó: Nyelviskolák Szakmai Egyesülete