2017. szeptember 1., péntek 11:34

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 1., péntek (OS) - Mintegy kétezer gyermek kezdi a 2017-2018-as tanévet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közoktatási intézményeiben. A karitatív szervezet óvodáiban és általános iskoláiban a gyerekek döntő többsége hátrányos helyzetű családból érkezik, több intézményben a tanulók száz százaléka rászorulónak tekinthető.

A máltai iskolákban és óvodákban dolgozó pedagógusoknak nem elég csak tanítani, feladataiknak része a gyermekek megerősítése, felemelkedésük segítése. A leszakadó településeken, szegregált környezetben élő óvodások és kisiskolások az otthonról hozott hátrányaik miatt az átlagosnál jóval több figyelmet és törődést igényelnek, a Szeretetszolgálat intézményeiben pedig fontos alapelv, hogy a nehéz körülmények között is gyermekként élhessenek, tanulhassanak, játszhassanak, és kapjanak esélyt a bennük rejlő képességek kibontakoztatására.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat négy óvodát, négy általános iskolát és négy szakképző intézményt működtet. A karitatív szervezet által az elmúlt években átvett nehéz helyzetű általános iskolák szakmai munkája megerősödött, a tanulmányi eredmények jelentősen javultak, a bukások visszaszorultak, az iskolát elvégzők pedig egyre nagyobb arányban tanulnak tovább.
     Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat