2017. szeptember 4., hétfő 07:22

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 4., hétfő (OS) -

    Az iskoláztatással kapcsolatos költségeket nem minden család veszi könnyen. A felszerelés megvásárlása minden második családban okozott fejtörést az előző tanévben: előre kellett spórolniuk, hogy meg tudják vásárolni azt. A családok 3 %-a kölcsönkért, hogy fedezni tudja ezeket a kiadásokat, 1 % pedig hitelt is felvett. A családok 36 százalékának nem okozott semmilyen gondot a felszerelések megvásárlása.

A korrepetálások és fejlesztések is sokszor a családi kasszát terhelik. Minden harmadik családban van olyan gyermek, akinek szüksége volt az előző tanévben korrepetálásra, 41 %-uk esetében ez fizetett foglalkozást jelentett. Szintén minden harmadik családban pedig van olyan gyermek, akinek kellett valamilyen fejlesztésre járnia, 19 %-uk esetében jelentett ez többlet kiadást.
"Az SOS-ben nevelkedő gyerekek szinte mindegyikének szüksége van korrepetálásra. Gyakran évekig kell járniuk fejlesztésre vagy pszichológiai foglalkozásra, hogy behozzák lemaradásaikat és feldolgozzák a traumákat. Ezeket 4-6 gyerek esetében lehetetlenség önállóan fedezni. Az SOS-nek itt van óriási szerepe, hiszen saját pszichológusokkal és szakembereikkel hozzáférést biztosítanak a gyerekek fejlődéséhez szükséges "extra" dolgokhoz" – mondta Szilvási Léna.

A hagyományos családok 27 %-ának nem okoz semmilyen nehézséget a gyerekeket különórára, fejlesztésre járatni. Minden nyolcadik válaszadó azonban jelezte, hogy külön munkát kell vállalniuk, hogy ezeket finanszírozni tudják.

Sajtókapcsolat: 70/9489904

     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.