2017. szeptember 6., szerda 10:53

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 6., szerda (OS) -

Szigetvári Viktor panasza miatt mégis kell nyomoznia a rendőrségnek a kerepesi hűtlen kezelés gyanújának ügyében

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke májusban tett feljelentést annak ügyében, hogy bár kevesebb buszjáratot indít a Kerepes menetrend szerinti helyi személyszállítását ellátó cég, mégis ugyanannyi pénz kapnak a Franka Tibor vezette várostól. Szigetvári Viktor panasztétele miatt a Gödöllői Járási Ügyészség a korábban megszüntetett nyomozás folytatására szólította fel a rendőrséget.

Mint ismert, Szigetvári Viktor májusban tett feljelentést aKerepes város buszszolgáltatásra kötött közszolgáltatási szerződésével kapcsolatos problémák ügyében. Az önkormányzat 2012. szeptember 28-án kötött közszolgáltatási szerződést a Régió 2007 Kft.-vel autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás ellátására Kerepes közigazgatási területére vonatkozóan. A 2015. december 21-én módosított, jelenleg hatályos szerződéshez képest Franka Tibor polgármesterrel történt - a busztársaság vezetője által írt levél szerint - 2016 évvégi szóbeli megállapodás alapján csökkent a buszjáratok száma. Ugyanakkor információink szerint az írásos megállapodást nem módosították, a képviselő-testület részéről nem volt erre vonatkozó döntés és  Kerepes Város Önkormányzata jelenleg is ugyanakkora összeget fizet a Régió 2007 Kft. számára a buszszolgáltatásért, így számítások szerint havi közel 100.000 forintos kár érheti az önkormányzatot.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja