2017. szeptember 11., hétfő 13:43

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 11., hétfő (OS) - A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége felkérésére 2017. szeptember elején a Zalaegerszegi Lelki Elsősegély Telefonszolgálat rendezi meg e szervezetek XXX. országos találkozóját, melynek címe  "Szolidaritás a családban és a társadalomban az önkéntes segítők optikájából".

Rendezvényünkön  részt vesznek  az EMMI képviselői is, kifejezve a kormányzat elkötelezettségét a magyar lakosság pszichés problémái megoldásának elősegítése iránt. Az önkéntes segítő személyiség számára a szolidaritás megkérdőjelezhetetlen adottság. A szakmai programok során a szolidaritás témakörének többféle aspektusból történő megvilágítására kerül sor.
Telefonos önkéntes munkánk során a hívóval, az ügyelőtársakkal, a szolgálattal, a Szövetséggel, az emberiséggel is szolidaritást vállalunk.  Van-e a  szolidaritásnak ideális formája, mértéke, határa? Kikkel tudunk, akarunk szolidárisak lenni? Problémák, hátsó gondolatok – a szolidaritás elfogadása vagy elutasítása? A szolidaritás és az együttműködés mikro-, mezo- és makrostrukturális kérdéseiről is szót ejtünk a három nap alatt a több mint 150 önkéntes lelki elsősegélyt nyújtó ügyelő és  külföldi partnereink részvételével. Várunk vendégeket  Felvidékről, Kárpátaljáról, Franciaországból, Lengyelországból , Erdélyből, Ukrajnából.
A konferencia keretében 14. alkalommal kerül sor a "Szabó Pál" díj, valamint elismerő oklevelek átadására.
Bővebb tájékoztatás: www.sos116-123.hu

Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége