2017. szeptember 12., kedd 18:20

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 12., kedd (OS) - Legyen népszavazás a római parti gátról!

    A körzet országgyűlési képviselőjeként támogatom, hogy a római-parti gát kérdéséről az ott élő emberek döntsenek. A III. kerületi MSZP már korábban is kezdeményezett helyi népszavazást e kérdésben, álláspontunk pedig nem változott.

Az MSZP az árvízvédelem hosszú távú, megnyugtató megoldását kívánja elősegíteni, ezért elengedhetetlen, hogy a politikai sárdobálás helyett higgadt szakmai érvelés kezdődjön. Nem támogatunk olyan tervet, amely a környezet aránytalan pusztításával jár, amely pénzügyileg átláthatatlan, és amelyet nem előz meg a megfelelő lakossági tájékoztatás. Éppen ezért a mobilgát koncepciója részünkről nem támogatható.

Kérem a döntéshozókat, hogy a védekezés lehetőségeit végre pontosan, ködösítés nélkül mutassák be az embereknek, hogy ők felelős döntést tudjanak hozni. Derüljön ki végre: mennyibe kerül az adófizetőnek a mobilgát és milyen környezeti kockázatot is jelent?

Ugyanakkor mélyen megdöbbent, hogy a gát megépítését pártoló egyik szervezet utolsó elkeseredésében megengedhetetlen, antiszemita érvelést folytat. Ez ebben a kerületben eddig nem volt szokás, ezért határozottan visszautasítom ezt az érvelést!

Kiss László,
a körzet országgyűlési képviselője

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.