2017. szeptember 12., kedd 18:30

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 12., kedd (OS) -

    Juhász Péter hozátette: az Együtt és a Párbeszéd tárgyalásokat kezdeményez Tarlós Istvánnal. A főpolgármesternek le kell ülnie a két párttal a tárgyalóasztalhoz, hiszen a Fidesz úgy módosította a népszavazásról szóló törvényt, hogy egy időben, ugyan azon tárgykörben két kérdés nem lehet benn. Jelenleg a Római-parti árvízvédelemi nyomvonal tárgyában a Pataki Márton és Béres András által benyújtott népszavazási kezdeményezés van a Kúria előtt.
Szabó Tímea szerint a Római-partra tervezett mobilgát nem más, mint egy élő emberkísérlet, ugyanis sehol a világon nem épült még ilyen hosszú és magas mobilgát. Ráadásul eredetileg kevesebb, mint 4 milliárd forintra becsülték az építési költségeket, ami mára, még az építkezés megkezdése előtt tízszeresére, azaz 40 milliárd forintra növekedett. A Párbeszéd társelnöke elmondta, az Országgyűlésben kezdeményezni fogja a budapesti beruházások gyorsításáról szóló törvény módosítását, véletlenül se lehessen úgy értelmezni, hogy az árvízvédelmi nyomvonal meghatározása nem a Fővárosi Közgyűlés hatáskörébe tartozik.
Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja hozzátette, hogy Tarlós István már mindenkit válogatott kijelentésekkel illetett, aki népszavazást kezdeményezett a Római-parti mobilgát ügyében. Ezért is nagy öröm, hogy végre változott a főpolgármester véleménye, az azonban szomorú, hogy az apropója egy zsidózó poszt  lett az ingatlanlobbit képviselő Római-partért Egyesület részéről.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.