2017. szeptember 13., szerda 13:55

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 13., szerda (OS) - Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt feljelentést kezdeményez Németh Szilárd ellen -

    Az LMP megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a nemzetbiztonsági bizottság 2017. szeptember 12-i zárt ülését követően Németh Szilárd, a testület alelnöke sajtótájékoztatóján három olyan civil aktivistát nevezett meg, akiknek nevei zárt ülésen hangoztak el, így minősített információval élt vissza.

Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt álláspontja szerint Németh Szilárd kimerítette a Büntetőtörvénykönyv 265. §-nak tényállását, miszerint aki minősített adatot jogosulatlan személy részére hozzáférhetővé tesz, büntetőjogi visszaélést követ el. Ezért a testület tagjaként feljelentést kezdeményezett Németh Szilárd ellen.
Az LMP álláspontja szerint Németh Szilárd kijelentései az érintettek becsületét és jó hírnevét is sértik, így a személyiségi jogok érvényesítésében felajánljuk segítségünket.

A Fidesz rémképgyártása odáig fajult, hogy a legsötétebb pártállami időket idézve stigmatizálnak civileket. Az LMP hangsúlyozza: ha bármilyen fizikai erőszak történik, az kizárólag a Fidesz felelőssége.

A leghatározottabban felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy hagyják abba a gyűlöletkeltést!

Kanász-Nagy Máté,
az LMP szóvivője
    
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.