2017. szeptember 13., szerda 13:55

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 13., szerda (OS) - Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt feljelentést kezdeményez Németh Szilárd ellen -

Az LMP megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a nemzetbiztonsági bizottság 2017. szeptember 12-i zárt ülését követően Németh Szilárd, a testület alelnöke sajtótájékoztatóján három olyan civil aktivistát nevezett meg, akiknek nevei zárt ülésen hangoztak el, így minősített információval élt vissza.

Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt álláspontja szerint Németh Szilárd kimerítette a Büntetőtörvénykönyv 265. §-nak tényállását, miszerint aki minősített adatot jogosulatlan személy részére hozzáférhetővé tesz, büntetőjogi visszaélést követ el. Ezért a testület tagjaként feljelentést kezdeményezett Németh Szilárd ellen.
Az LMP álláspontja szerint Németh Szilárd kijelentései az érintettek becsületét és jó hírnevét is sértik, így a személyiségi jogok érvényesítésében felajánljuk segítségünket.

A Fidesz rémképgyártása odáig fajult, hogy a legsötétebb pártállami időket idézve stigmatizálnak civileket. Az LMP hangsúlyozza: ha bármilyen fizikai erőszak történik, az kizárólag a Fidesz felelőssége.

A leghatározottabban felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy hagyják abba a gyűlöletkeltést!

Kanász-Nagy Máté,
az LMP szóvivője

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)