2017. szeptember 13., szerda 17:22

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 13., szerda (OS) - LMP: Az EMMI államtitkára nem ismeri a tényeket vagy nem mond igazat -

    Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára nem mond igazat a Korábban Érkeztem Alapítvány állami támogatásairól. Állításait az LMP tételesen és bizonyíthatóan cáfolja.

Az EMMI államtitkára szerint a Korábban Érkeztem Alapítvány egyik, nyolcvan millió forintos költségvetési támogatásából huszonöt tanácsadó helyszín kialakításának költségét is fedeznék. Az LMP társelnökének közérdekű adatigénylésére megkapott támogatási adatokból viszont egyértelmű: az összegből mindösszesen három mentorház bérleti és felújításai díjait biztosítanák, további ötven millió forintból pedig bútorokat vásárolnak. Arra pedig továbbra sem adtak magyarázatot a kormány képviselői, hogy milyen jogi szolgáltatásra költetnek el ötven millió forintot, továbbá, hogy miért akarták Szegeden óránként 50 ezer forintért, összesen 50 millió forintért megíratni ugyanazt a tanulmányt, amit Pécsen 8 millióért íratnának meg.

A propaganda támadások ellenére, hangsúlyozzuk, hogy az LMP-nek nincsen szüksége lejárató kampányra, mert a kormány saját magát járatja le a puszta tényekkel. A Korábban Érkeztem Alapítvány céljait és küldetését továbbra is rendkívül fontosnak tartjuk, de a fideszes korrupcióban zéró toleranciának kell érvényesülnie.

Hadházy Ákos
társelnök


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.