2017. szeptember 14., csütörtök 10:05

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 14., csütörtök (OS) - Végre az Európai Unió vezetői is észrevették az Európát feszítő bérkülönbségeket

    A Jobbik Magyarországért Mozgalom örömmel látja, hogy egyre több nyugat-európai ország vezetője kezdi érzékelni azt az anomáliát, mely az Európai Unió keleti és nyugati tagállamai közötti bér- és életszínvonalbeli különbségekből fakad. Meggyőződésünk, hogy ez a sokáig szőnyeg alá söpört probléma hamis illúzióvá teszi a közös piac és a szolidaritás eszméjét is, a probléma megoldását pedig már nem lehet sokáig halasztani.

Ezért bizakodással tölt el, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker az Európai Parlamentben elmondott évértékelő beszédében a bérkérdésre is kitért. Juncker szerint az egyenlőségen alapuló Európában nem lehetnek másodrendű dolgozók, egyenlő munkáért pedig egyenlő bér jár.

Noha Jean-Claude Juncker beszédében a külföldre kiközvetített munkavállalók fizetéséről beszélt, álláspontunk szerint ez éppen a tágabb, egész Európát érintő bérprobléma részterülete. Valós megoldása pedig csakis egy átfogó bérkiegyenlítés és gazdasági felzárkóztatás lehet, mely elvezethet egy valódi egyenjogúságon alapuló Európához.


     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.