2017. szeptember 15., péntek 10:09

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 15., péntek (OS) - Fiatal magyar tudósok, ill. tudós jelöltek nemzetközi sikereit ismertették az EGIS-ben /Magyar Fiatal Tudósok Társaságának 16. Országos Találkozója/

    2017. szeptember 13-án tartották a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) 16. országos találkozóját az EGIS Tudományos és Technológiai Központjában. A MAFITUD-ot 2005-ben alapították az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai Visegrádon.
A rendezvénynek helyet biztosító EGIS Gyógyszergyár Zrt. nevében Menthy Mariann, kommunikációs vezető köszöntötte a résztvevőket.
Dr. Pakucs János beszélt a nemzetközi versenyek szerepéről és annak fontosságáról. Továbbá ismertette, hogy az idei évben a Magyar Innovációs Szövetség 15 fiatalt utaztatott különböző fiatal tudósok részére szervezett nemzetközi versenyre.
Dr. Józsa János, a BME rektora "A víz ereje és elkeverő hatása" címmel tartott előadást, melynek fókuszában az árvíz állt. Hangsúlyozta, hogy minden tudós egy egyéniség, ezt az egyéniséget nem szabad elveszíteni, hanem ennek mentén kell tovább haladni, tovább fejlődni.
Szegedi Melinda beszámolt a kínai 32. CASTIC versenyről és ismertette az általa fejlesztett e-Fásli nevű eszközt.
Varga János elmondta, hogy jutott ki a 6. SWISS Talent Forumra, ahol egy nemzetközi csapat részeként a mikroelektronika fejlesztési lehetőségeket tanulmányozhatta.
Senior MAFITUD tagként pedig Dévai Zoltán számolt be az elért sikereiről, jelenleg saját Startup vállalkozásában elektronikai készülékek gyártásával foglalkozik.


     Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.