2017. szeptember 17., vasárnap 12:55

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 17., vasárnap (OS) -

Szigetvári Viktor (Együtt): Kormányváltás után a Fidesz elhibázott szenvedélypolitikáját is helyrehozzuk
Több figyelmet, több pénzt, szakszerű megoldásokat a drogpolitikába!
Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz-kormány mindössze félmilliárd forintot szán a Nemzeti Drogellenes Stratégia szakpolitikai programjának megvalósítására. A Fidesz homokba dugja a fejét. Drogellenes stratégiája a büntetésre, a megbélyegzésre, az elutasításra teszi a hangsúlyt, nem nyújt megoldást. Az Együtt kidolgozott szenvedélypolitikai stratégiájának legfőbb alapelve, hogy a szerfogyasztás és egyéb szenvedélyek elsősorban nem büntetőjogi és nem is orvosi, hanem társadalmi problémát képeznek.
A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozat szerint a Nemzeti Drogellenes Stratégia szakpolitikai programjának megvalósítására idén 318 millió forintot, jövőre pedig félmilliárd forintot szán a kormány.
Szigetvári Viktor elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz-kormány mindössze félmilliárd forintot kíván szánni hazánk egy égető problémájának kezelésére. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a Fidesz által 2013-ban elfogadott drogellenes stratégia, ami a büntetésre, a megbélyegzésre és az elutasításra tette a hangsúlyt, nem nyújt megoldást.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja