2017. szeptember 17., vasárnap 12:55

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 17., vasárnap (OS) -

Az Együtt egységes szenvedélypolitikai stratégiájának legfőbb alapelve, hogy a szerfogyasztás és egyéb szenvedélyek elsősorban nem büntetőjogi és nem is orvosi problémát képeznek, hanem társadalmi problémát, és átfogó megközelítést, szakterületek közötti együttműködést igényelnek. Kidolgozott választási programunkban szerepel: Létrehozzuk a nemzeti szenvedélyügyi stratégiát, ami egységes keretbe foglalja az alkohollal, dohányzással, kábítószer-fogyasztással és szerencsejátékkal kapcsolatos feladatokat. A hangsúlyt a megelőzésre és az ártalomcsökkentésre, nem a büntetésre, megtorlásra helyezzük. A megelőző és az ártalomcsökkentő programok számára, az érintett civil szervezetekkel együttműködve normatív támogatási rendszert alakítunk ki.

Szigetvári Viktor
az Együtt választmányának elnöke