2017. szeptember 17., vasárnap 16:03

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 17., vasárnap (OS) -

    A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége 2017. szeptember 16-án a tagszervezeteinél működő kórusok és dalárdák számára Országos Kórustalálkozó és Katonadal Fesztivált szervezett. Az egész napos eseménynek – a 2007. évi találkozóhoz hasonlóan – Marcali városa adott otthont. A rendezvényen a Szövetség és a város vezetői mellett részt vettek a Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség képviselői is.
A délelőtti órákban az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred zenekara szórakoztatta a város lakosságát és a résztvevőket, majd a korábban Marcaliban működő katonai szervezetek emlékére állított kopjafánál koszorúzással tisztelegtek a résztvevők képviselői. Délután a városi sportcsarnokban a budapesti Obsitos Fúvószenekar nyitó számai után a Zalaapátiból, Nyíregyházáról, Vácról, Tatáról, Zalaegerszegről, Szombathelyről, Szentendréről, Budapestről érkező együttesek és a házigazda Marcali Bajtársi Dalárda adták elő színvonalas műsorukat, melyek főleg katona- és népdalokat tartalmaztak, de a szüretre tekintettel bordalok is elhangzottak. Az ismertebb dalok sorait olykor a közönség is énekelte, de igazi fesztivál hangulatot a katonadalokból összeállított záró dalcsokor mindenki által történő közös éneklése teremtett.
Zárszavában Hazuga Károly nyá. altbgy. a BEOSZ elnöke a köszönetnyilvánítás mellett arról beszélt, hogy ez szép formája a hagyományápolásnak, ezek a rendezvények nagyon fontosak a közösségek számára, és folytatásuk közös feladat.
     Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.