2017. szeptember 18., hétfő 08:15

A Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY) közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 18., hétfő (OS) - Szülői értekezlet magyar módra 2017. Pénzbehajtás az ünnepélyes tanévkezdés után?

Az első szülői értekezletre vastag pénztárcával kell érkezni a szülőknek.
Általános magyar "szokás"’, hogy a szeptemberi első szülői értekezleten különböző pénzbeli és természetbeni hozzájárulásokat kérnek és szavaztatnak meg a szülőkkel a pedagógusok. Megszavaztatják az osztálypénzt (óvodában csoportpénzt), az alapítványi befizetéseket a tanítási időben szervezett – ingyenes – tanulmányi kirándulás, erdei iskola, színház és múzeumlátogatás költségeit.
Kötelező a dologi kiadásokhoz való hozzájárulás: kréta, másolópapír, takarító eszközök, WC papír költségei. Stb.
Az iskolai pénzbeszedő mozgalom alkotmánysértő tevékenység!
Az Alaptörvény XI. cikke szerint:
"(1) Minden magyar állampolgárnak joga van a művelődéshez.
(2) Magyarország ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező alapfokú, az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető középfokú oktatással biztosítja."
A szülői értekezlet valódi célja a szülők hiteles tájékoztatása az iskolát, iskolai osztályt érintő aktuális nevelési és oktatási kérdésekről, amelyek ismeretében a szülők el tudnak igazodni az iskolai élet valamennyi területén, és meg tudják védeni kiskorú gyermekeik jogos érdekeit.
A jó osztály szülői értekezlet fontos információkat közöl, röviden, érthetően. Lehetőleg írásban is!
Sajtószóvivő: Keszei Sándor (06-30/433-8754 vagy 1-787-7852) Bővebben www.mszoe.hu

Kiadó: Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY)