2017. szeptember 18., hétfő 09:05

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 18., hétfő (OS) - LMP: A volt KGST-bank finanszírozza a Fidesz intézményesített korrupcióját -

    A legújabb bizonyíték, hogy az EU-s források elapadásával a Fidesz moszkvai hitelekből fizetné a haverokat, hogy a kormány az orosz hátterű Nemzetközi Fejlesztési Banktól vesz fel kölcsönt mezőgazdasági beruházásokra.  Az LMP közérdekű adatigényléssel fordul a külgazdasági és külügyminisztériumhoz.

Szijjártó Péter nyilatkozata szerint Mélykúton, a Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,6 milliárd forintos üzemi beruházását a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió alapításával induló Nemzetközi Fejlesztési Bank 7 milliárd forintos hiteléből finanszírozzák. A volt KGST-bank, amelyből eredetileg az első Orbán-kormány kilépett 2000-ben, mára egyértelműen Vlagyimir Putyin geopolitikai érdekeihez köthető.

Az LMP álláspontja szerint az átláthatatlan finanszírozások olyan függőséget eredményeznek, amellyel az Európai Unió legszomorúbb barakkjává válhat az ország. A paksi beruházás mellett, a mezőgazdasággal még egy területet talált a kormány, ahol Vlagyimir Putyinnak hízelegve adósíthatja el a magyar embereket.

Mivel a Fidesz-kormány szándékosan nem vesz tudomást arról, hogy az orosz elnök politikai komisszárjaivá váltak, az LMP közérdekű adatigényléssel fordul a külgazdasági és külügyminisztériumhoz: milyen finanszírozási feltételekkel nyújt a volt KGST-bank beruházási hitelt.

Ungár Péter,
az LMP elnökségi tagja, külügyi szakszóvivője

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.