2017. szeptember 19., kedd 14:12

A Terrorelhárítási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 19., kedd (OS) - V4-ek terrorelhárítási konferenciája Visegrádon

    A Terrorelhárítási Központ (TEK) kezdeményezésére 2017. szeptember 18-19-én a Visegrádi Csoport terrorelhárító szakemberei tanácskoztak a V4 elnökségét betöltő Magyarországon. Izrael Állam miniszterelnökének a visegrádi országok vezetőivel folytatott budapesti megbeszélésén tett javaslata alapján közös, terrorizmus elleni munkacsoport létrehozásáról tárgyaltak a biztonsági szakemberek Visegrádon. Az együttműködés lehetőségeit vizsgáló tanácskozáson a TEK főigazgatója, Hajdu János köszöntötte a partnerszolgálatok képviselőit.

A magyar terrorelhárítást a megváltozott nemzetközi biztonsági környezet késztette arra, hogy az idén júliusban megfogalmazott javaslatra reagálva minél előbb megszervezze a Visegrádi Együttműködés terrorelhárítóinak találkozóját, amelyre az izraeli szakemberek is meghívást kaptak.

A V4 tagállamok szolgálatai között évek óta kölcsönös a párbeszéd és a bizalom; a mostani tanácskozás középpontjába az együttműködés gyakorlati részletei kerültek. A migrációs válság, a déli és a keleti szomszédságunkat jellemző bizonytalan biztonsági környezet olyan kihívásokat jelentenek, melyek kapcsán kulcsfontosságú a regionális együttműködés. Az elmúlt években az európai városokat ért támadásokat látva az erők egyesítésében, a "szomszédok" összefogásában a TEK nagy lehetőséget lát és kezdeményező szerepet vállal. A terrorelhárítás megszervezésekor nem csak a felderítési, hanem a beavatkozó erőket is koncentrálni lehet, ami olyan komplex védelmi rendszert teremthet, amely tovább erősíti állampolgáraink biztonságát.

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.