2017. szeptember 19., kedd 16:20

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 19., kedd (OS) - Az év végéig döntés születhet a negyedik paksi blokk üzemidő-hosszabbításáról

    Magyarországon az atomenergia a villamosenergia-termelés megbízható forrásaként biztosítja a fogyasztók számára a stabil ellátást, és a jövőben is a hazai áramszükséglet jelentős részét fedezheti – mondta felszólalásában a magyar delegáció vezetője, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 2017. szeptember 18–22. között zajló 61. közgyűlésén Bécsben.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára felszólalásában kiemelte az atomenergia békés célú, hosszú távú alkalmazása érdekében tett újabb magyar lépéseket. A Paksi Atomerőmű első három blokkja már rendelkezik engedéllyel a további biztonságos működéshez. A negyedik blokk engedélykérelmének elbírálása folyamatban van, az eljárás még idén lezárulhat. A Paks II. projekt megkapta a telephely- és a környezetvédelmi engedélyt. 2017 áprilisától tárca nélküli miniszter látja el a két új blokk tervezésével, megépítésével és üzembe helyezésével kapcsolatos kormányzati feladatokat.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.