2017. szeptember 19., kedd 18:07

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 19., kedd (OS) - Hiába tagad az EMMI, közel 100 szociális intézmény törvénytelenül működik Magyarországon! -

    Az EMMI ahelyett, hogy végre szembenézne a szociális intézményekben tapasztalt katasztrofális állapotokkal, inkább letagadja a problémákat. Tény, hogy 91 szociális intézmény törvénytelenül működik Magyarországon, és a kormány tétlenül nézi, ahogy ápolásra szoruló, kiszolgáltatott emberek alapvető jogai sérülnek nap mint nap. Az LMP átfogó vizsgálatot és a kitagolás menetrendjének bemutatását várja a kormánytól.

Az EMMI mai reakciója mindent elmond arról, hogy a kormány megoldások helyett a tagadást és a problémák szőnyeg alá söprését választja. Állításaikkal szemben 91 olyan intézmény van az országban, melyek nem kapnak működési engedélyt, mert nem felelnek meg a törvényi előírásoknak. Az ideiglenes bejegyzés csak egy jogi kiskapu, ami törvényesíti a törvénytelen működést. Ettől még az otthonokban nem teljesülnek a szükséges személyi és tárgyi feltételek, jellemző a túlzsúfoltság, a rossz higiénés körülmények, a leromlott infrastrukturális állapotok, a szakemberhiány és kényszerintézkedések alkalmazása.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.