2017. szeptember 19., kedd 18:18

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 19., kedd (OS) - Ellentétben a Lehet Más a Politika (LMP) ma kiadott közleményével, a FIDESZ-KDNP parlamenti képviselőinek szavazataival Magyarország elsőként tűzte ki célként Alaptörvényében a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaság biztosítását.

    A kormány a FIDESZ-KDNP-vel karöltve elsőként ültette át azt az irányelvet nemzeti jogrendünkbe, amely lehetővé teszi, hogy most már szuverén módon dönthetünk: nem akarunk GMO-kat termeszteni országunk területén. Mindamellett, hogy hazánkban az új irányelvnek köszönhetően a jövőben sem lesznek termeszthetőek GMO-k, Európa GMO-mentessé válásának érdekében is fontos lépéseket tettünk. Egyetlen egy esetben sem támogatjuk GM termékek engedélyezését az uniós szavazásokon, utoljára – néhány nappal ezelőtt – szeptember 14-én szavaztunk nemmel az Európai Parlamentben. Határozott fellépésünknek köszönhetően miniszteri rendelettel szabályoztuk az élelmiszerek és takarmányok GMO-mentes jelölését, hamarosan pedig bevezetjük a fenti jogszabályon alapuló GMO-mentes védjegyet is, amely fokozott biztonságot jelent mind a fogyasztónak, mind az előállítónak.
     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.