2017. szeptember 21., csütörtök 16:36

Az Emmi - Sportért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 21., csütörtök (OS) - Több tízezer hallgató sportolt az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján Szeptember 20-án az UNESCO által kezdeményezett Egyetemi Sport Nemzetközi Napja alkalmából országos szinten egész napos sportrendezvényeket, sportprogramokat szerveztek a felsőoktatási intézményekben. A vidéki egyetemi központokban mindenhol megrendezésre került az esemény, idén először pedig egy nagyszabású központi rendezvényre is sor került Budapesten. A Budapesti Egyetemi Sportfesztivál, ahogy az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának célja, hogy minden fiatal figyelmét felhívja a sportolás és az egészséges életmód fontosságára.

    A rendezvény hivatalos megnyitóján köszöntőt mondott dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Dr. Szeneczey Balázs, főpolgármester-helyettes, Gulyás Tibor, HÖOK elnök, valamint Prof. Dr. Kiss Ádám, MEFS elnök és Krisztián Dávid BME EHK elnök. Az eseményen jelen volt Dr. Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke is.
Szabó Tünde beszédében kiemelte: a mindennapok során fontos, hogy  a tanulás mellett legyen idő a sportra, a mozgásra, mert az aktív életmód, a rendszeres testmozgás jótékony hatással van a mentális képességekre is. Az egyetemi sportról szólva elmondta, példák sokasága bizonyítja, hogy az egyetemi tanulmányok mellett az élsport is megjelenhet, amelyhez hit, elszántság és sok-sok szorgalom szükséges.
     Kiadó: Emmi - Sportért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.