2017. szeptember 22., péntek 08:30

A Kéményseprők Országos Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) - Selyemzsinórt küldött a BM a társadalomnak?!

    A tegnapi napon a belügyminiszter benyújtotta, többek között a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény újabb módosítását is tartalmazó törvényjavaslatát, mely értelmében az egylakásos ingatlanok - családi házak - esetében a kéményseprő-ipari sormunka megszűnne és kizárólag az épület tulajdonosán múlna, hogy igénybe veszi e a kéményellenőrzést, mivel annak megrendelése nem lenne kötelező. A módosító javaslat részletes indoklásában az szerepel, hogy az ingatlanhasználóknak ugyan nagymértékben növekszik a felelőssége ezáltal de a kötelező kéményellenőrzések nagymértékű adminisztrációs és időbeli terhei ezáltal csökkennek.

A kormánypárti frakcióvezető korábbi hasonlatával élve, míg Lázár János az altató orvos, Kósa Lajos pedig a sebész, ebben a Vészhelyzetben a patológus szerepét úgy tünik Pintér Sándornak osztották ki.
Ez meglátásunk szerint nem más, mint egy beismerő vallomás a tárca részéről, hogy képtelenek ellátni a lakosság kéményellenőrzését és biztosítani magyar családok százezreinek a biztonságát., a felelősségvállalás helyett pedig fonetikai trükköket alkalmazva varrják a gombot a kabáthoz.
Azonnali választ várunk a belügyminisztertől, hogy mi indokolta ezt a döntést, amennyiben pedig nem hajlandók ezen javaslatukat visszavonni úgy távozásra szólítjuk fel!

     Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.