2017. szeptember 22., péntek 11:00

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) - Reagálás Lázár Jánosnak a legutóbbi Kormányinfón elhangzott, a Sorsok Házát érintő kijelentésére

    A Sorsok Háza létrehozásának szükségességéről és fontosságáról a Kormány Lázár János javaslata alapján döntött még 2013 nyarán.

Az akkori cél azóta sem változott: közös dolgunk, hogy az egész magyar társadalom, zsidók és nem zsidók együtt dolgozzuk fel a holokausztot, nézzünk szembe a múltunkkal, nevezzük meg a bűnösöket, méltó módon gyászoljuk meg az áldozatokat és állítsuk példaként az embermentőket.

A Sorsok Háza történészkoncepciója a fenti kívánalmaknak maradéktalanul megfelel, és ha végre megnyitják, az egész magyar társadalom együtt dolgozhatja fel a magyar történelem eme súlyos korszakát.

Mindazonáltal szükséges felhívnunk a figyelmet arra, hogy amíg Lázár János és személyes megbízásából a súlyos állampárti múlttal terhelt Zoltai Gusztáv kezében van a Sorsok Háza, addig annak megnyitására nincs remény.

Dr. Schmidt Mária

     Kiadó: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.