2017. szeptember 22., péntek 11:28

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) -

A Kereszténydemokrata Néppárt üdvözli és mindenben támogatja a kormányzat azon elhatározását, hogy családbaráttá alakítsanak át minél több, már meglévő szülészetet. Meglátásunk szerint első számú nemzeti sorskérdésünk megoldásában fontos szerepe lehet a pozitív szülésélménynek. Amennyiben azt akarjuk, hogy a vágyott gyermekek mind megszülethessenek, s így Magyarország demográfiai mutatói is tovább javuljanak, hathatósan kell tennünk azért, hogy az a meghitt pillanat, amikor megérkezik a várva várt gyermek, valóban intim lehessen. Olyan körülményeket kell a családoknak biztosítanunk az egészségügyi intézményekben, ahol nagyobb odafigyeléssel és törődéssel, az egyéni igények fokozott kiszolgálásával fordul a személyzet feléjük. Amennyiben ez megvalósul, úgy nem fogják rossz élmények kísérni a szülést és ez nem fogja visszatartani a nőket a további gyerekvállalástól. Azzal, hogy most a kormány anyagi eszközökkel is ezen elképzelés mögé áll, egy olyan folyamat indulhat el, amely egyfajta szemléletváltást is maga után vonhat az egészségügyben.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)