2017. szeptember 22., péntek 11:28

Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselőjének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) - Ukrajna gúnyt űz az emberi jogokból és az EU-ból - Morvai Krisztina felszólalása (videóval)

    https://www.youtube.com/watch?v=wsoxHKY_-Co

Tartalom: Szeptember első hetében két fontos esemény történt Ukrajna és az EU kapcsolatában: hatályba lépett az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási szerződés. Még ugyanezen a héten, mintegy fityiszt mutatva a szerződésben vállaltaknak, különösen az emberi jogok tiszteletben tartása kötelezettségének, Ukrajna törvényhozása gyakorlatilag betiltotta az anyanyelvi iskolai oktatást az őshonos nemzeti közösségek számára. Morvai Krisztina a legszigorúbb fellépést sürgette az Európai Unió részéről. Tájékoztatásként itt közöljük Morvai Krisztina ezt megelőző levelezését Timmermans bizottsági alelnökkel illetve Mogherini EU külügyi főképviselővel az ukrajnai emberi jogi jogtiprások tárgyában. A 2017. június 6-i levélre Mogherini asszony ezidáig nem válaszolt. A levelezésből azonban kiderül: az Európai Unió rendszeresen követi az ukrán parlament elé kerülő törvényeket, tehát vélhetően az emberi jogokra amúgy oly érzékeny Unió tudtával és beleegyezésével történt ez a gyalázatos jogtiprás.

A levelezés itt olvasható: http://www.morvaikrisztina.hu/images/doc/timmermans%20s%20mogherini%20levlvlts.pdf


     Kiadó: Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.