2017. szeptember 22., péntek 12:17

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) -

    Együtt: A magyar fiataloknak nem kamatmentes tandíjhitelre, hanem tandíjmentes diplomára van szükségük

Orbán Viktor mai rádióinterjújában ismét bebizonyította, hogy alkalmatlan az ország vezetésére. Magyarország miniszterelnöke egy felelőtlen, korrupt, megfáradt vezető, aki egyik szavával üti a másikat, s még korábbi intézkedéseit is arcátlanul meghazudtolja.

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban a diákhitel kamatainak eltörléséről beszélt, miközben éppen az ő kormánya csökkentette radikálisan a felsőoktatásra fordított állami forrásokat, hogy aztán stadionépítésekre és strómanjai, illetve saját vagyona gyarapítására fordítsa az így elvont milliárdokat. Ezzel viszont arra kényszerítette a tanulni akaró magyar fiatalokat, hogy eladósítsák magukat és családtagjaikat a tandíjra felvett diákhitelekkel. Mások egész egyszerűen elhagyták az országot, és máshol próbálnak tanulni, dolgozni, boldogulni.

Az Együtt szerint mindenkinek joga van a tandíjmentes első diplomához. Ezért a párt a múlt héten bemutatott választási programjában ígéretet tett arra, hogy visszaállítja az Orbán-kormány által csökkentett államilag finanszírozott egyetemi és főiskolai férőhelyek számát, és növeli a felsőoktatásra fordított költségvetési forrásokat. Az Együtt emellett elengedi a tandíjra felvett diákhiteleket is.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.