2017. szeptember 22., péntek 14:09

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) - A baloldal kötelező tandíjat és drága diákhitelt kínált a fiataloknak – Reagálás Ikotity István (LMP) és az Együtt nyilatkozatára

    Az a baloldal beszél a fiatalokról és a diákhitelről, amely elvette a fiataloktól a kiszámítható jövőképet, megduplázta a fiatalok munkanélküliségét és azt mondta nekik, hogy el lehet menni innen. Ha a baloldali kormányokon múlt volna, a továbbtanulás mára csak kevesek kiváltsága lenne, hiszen mindenkivel tandíjat akartak fizettetni és a diákhitel kamatát 12%-ra emelték. A diákhitel kamata 2010 óta folyamatosan csökken. A kormány mostani döntésének köszönhetően a Diákhitel2 kamata 0% lesz, többen lesznek jogosultak diákhitelre, és több más pozitív változás is életbe lép. Januártól a diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőknek az első gyermek esetében három évre felfüggesztik a tartozás törlesztését, a második gyereknél elengedik a tartozás felét, míg a harmadik gyerek esetében pedig teljes mértékben elengedik a tartozást.
A szociálisan rászoruló hallgatókat ösztöndíjprogramokkal segítjük, ingyenessé tettük az első sikeres nyelvvizsgát és eltöröltük a felsőoktatási felvételi alapdíját. Bővülnek a kollégiumi férőhelyek és az ösztöndíjak emelése is elkezdődött a doktoranduszoknál. Ma már a fiatalok biztosak lehetnek abban, hogy megéri tanulni, a fiatalok munkanélkülisége 2010 óta a harmadára csökkent.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.