2017. szeptember 22., péntek 14:57

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) - Egy újabb harcot bukott el a Fidesz

    A Fidesz azzal, hogy lenyúlta az étkezési utalványok piacát és bevezette az Erzsébet-utalványokat, eddig több mint 10 milliárd forintot vett ki a magyar adófizetők zsebéből. A kormány jogsértő harca azonban még ennél is többe fog kerülni a magyaroknak, a Fidesz miatt 30-40 milliárd forint kártérítést kell majd kifizetnie az országnak.

Az Orbán-kormány azzal az ürüggyel államosította ezt a piacot, hogy a bevételeket majd szociális üdültetésre költik. Azonban ahelyett, hogy minden egyes forintot a rászoruló gyerekekre költöttek volna, még innen is képesek voltak évi 7-8 milliárdot ellopni.

A Fidesz elbukott egy újabb harcot, de ennek az árát is a magyarok fogják megfizetni. Azért, hogy a fideszes haverok még több pénzt lophassanak el, az adófizetőknek kell 40 milliárd forintos kártérítést fizetni magáncégeknek. A kormány alkalmatlansága miatt feleslegesen, akkora összeget kell majd kifizetnünk, amiből rendezni lehetne a kórházak adósságát. Orbán rendszere folyamatosan újratermeli a reménytelenséget, meglopják az adófizetőket és a rászoruló gyerekeket is.

A Botka-kormány a közpénzt arra fogja fordítani, amire az országnak szüksége van: modern egészségügyre, színvonalas oktatásra és a rászoruló gyerekek helyzetének javítására.

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.