2017. szeptember 22., péntek 16:35

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) - Az ukrán politikai ifjúsági szervezetekkel tárgyalt a magyar YEPP delegáció

    A napokban zajlik Zürichben az Európai Néppárt (EPP) ifjúsági szervezetének (YEPP) őszi találkozója, melyen a Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), a Fidelitas és az Erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) küldöttei is jelen vannak.
A mai napon Nacsa Lőrinc IKSZ elnök, Oltean Csongor MIÉRT elnök és Veisz Márton a Fidelitas külügyi titkára vezetésével a magyar delegáció az ukrán politikai ifjúsági szervezetekkel (YDA, Young Rukh) tárgyalt a napokban elfogadott oktatási törvényről. Az ukrán fél megismerhette  a magyar álláspontot és meghallgatták, hogy Magyarország az elmúlt években mennyi mindent tett Ukrajnáért. Elhangzott, hogy az anyanyelvhasználat az identitás és kultúra megőrzésének legalapvetőbb feltétele. Ennek korlátozása az érintett közösségek mindennapi létét lehetetleníti el.
Bemutattuk a holnapi napon megvitatására és szavazásra kerülő határozati javaslatot is, amely kiáll a nemzeti kisebbségek jogai mellett és elítéli az ukrán parlament döntését.
A magyar ifjúsági vezetők nyilvánvalóvá tették, hogy mindent meg fognak tenni itt és más nemzetközi és hazai fórumokon, hogy Ukrajnában a nemzetiségi jogok szűkítése befejeződjön.
     Kiadó: Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.