2017. szeptember 23., szombat 12:18

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 23., szombat (OS) - Kapcsoljuk be Magyarországot Európa vérkeringésébe

    Az észt EU-elnökséghez kapcsolódó, Tallinnban megtartott tagállami bizottsági találkozón ismét kiálltunk hazánk érdekeiért. Kelet-Közép-Európa és Magyarország joggal követeli az EU-tól, hogy a közlekedéspolitika alakításánál ne feledkezzen meg erről a térségről sem. Jelenleg ugyanis azt látjuk, hogy a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére fordított euró milliárdok rendre elkerülik hazánkat, és ami mégis ide csörgedezik, az a kormányközeli oligarchák zsebében landol.

Közúti és vasúti összeköttetésünk keleti és nyugati irányban is rendkívül gyenge, a vízi közlekedés fejlesztése évtizedek óta várat magára. Nemzeti légitársaság hiányában pedig a dinamikusan növekvő légiközlekedési ágazatból sem tudunk megfelelő mértékben profitálni.

Felszólítjuk a kormányt, hogy a V4-ek elnöki tisztségét betöltve a visegrádi országokkal közösen fejtsen ki nyomást az Unióra az Európán átívelő közlekedési hálózatok nyugat-keleti és észak-déli irányú bővítése érdekében. A magyarok is megérdemlik a biztonságos, gyors és hatékony út- és vasúthálózatot, a gazdaság személy- és teherszállítási ágazatainak fejlődése nemzeti érdek. A Jobbik 2018-ban kormányra kerülve a közúti, vasúti és a vízi szállítási útvonalakat is fejleszteni fogja.

Kepli Lajos és Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselői

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.