2017. szeptember 23., szombat 14:23

Az Emmi - Sportért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 23., szombat (OS) - A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének tiszteletbeli tagja lett Szabó Tünde

A tanári pálya nem foglalkozás, hanem hivatás, hiszen testnevelő tanárként Önök azon munkálkodnak nap, mint nap, hogy a fiataloknak átadják a sport által közvetített értékeket: megtanítsák, hogy a sport megköveteli az önfegyelmet, a higgadtságot, az odafigyelést, így hatással van a jellem, az értelem, és a lelkiismeret alakulására, fejlődésére - fogalmazott köszöntőjében Szabó Tünde az Országos Testnevelésügyi Konferencia megnyitóján, Kozármislenyben.
A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) hétvégi szakmai konferenciájának ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott még dr. Hamar Pál, az MTTOE elnöke, dr. Bíró Károly, Kozármisleny polgármestere, valamint a helyi Janikovszky Éva Általános Iskola intézményvezetője, Varga Éva.
A kétnapos szakmai rendezvény, a Pécsi Egyetem neves előadóival, olyan kérdéseket jár körül, mint az iskolai testnevelés jövője, a küzdősportok, illetve a gyógytestnevelés helye a köznevelésben, a sport, az élményalapú nevelés és a testnevelés összefüggései, de külön kitérnek a testnevelő tanárképzés aktuális kihívásaira is.
A konferencia keretében az MTTOE Elnöksége Tiszteletbeli Tagságot adományozott dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkárnak, aki egyben az esemény egyik fővédnöke is.

Kiadó: Emmi - Sportért Felelős Államtitkárság