2017. szeptember 24., vasárnap 09:17

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

        A fogyatékos emberek, köztük a hallássérültek számíthatnak a kormányra, hiszen ügyük a társadalom közös ügye. A Siketek Nemzetközi Szövetségének határozata alapján 1958 óta minden év szeptember utolsó vasárnapján tartják a hallássérültek világnapját. Az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága a fogyatékosságügy területén intenzív párbeszédre törekszik a szakmai és a civil szervezetekkel, a fenntartókkal valamint az érintettek képviselőivel. Ennek a párbeszédnek köszönhetően az elmúlt években jelentős előrelépés történt.
     A fogyatékos emberek mindennapjait megkönnyítő programot indított a kormány idén tavasszal. A 4 milliárd forint keretösszegű "A fogyatékkal élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása" című uniós projekt célja a fogyatékos emberek közszolgáltatásokhoz történő hozzáférésének javítása, valamint a társadalmi felzárkózás folyamatának erősítése. A pályázat segítségével a legkisebb településeken is elérhetővé válnak a közszolgáltatások a fogyatékos személyek számára a modern infokommunikációs eszközök segítségével.

     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.