2017. szeptember 24., vasárnap 13:18

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - Bárki is nyer ma Berlinben, szemben áll majd a Fidesszel

        Bárki is nyeri a mai németországi választásokat, mindenképpen új korszak kezdődik Európában és benne a német-magyar kapcsolatokban. Bár Martin Schulz okozhat meglepetést (ennek drukkolok magam is), azonban a várakozásoknak megfelelően vélhetően a néppárti keresztény-konzervatív Angela Merkel vezeti majd Németországot a következő években is, a szociáldemokratákkal közösen vagy valamilyen más konstrukcióban. Egy biztos következtetés azonban már most egyértelműen kijelenthető: függetlenül a kancellár személyétől Németországnak olyan Európa-párti vezetése lesz, amely alapjaiban formálhatja át az európai közösséget és amely világosan szembemegy mindazzal az illiberális tévelygéssel, ami Orbán Viktor bukásra ítélt kormányát jellemzi.  
     A Fidesz elnöke legutóbb csendes imára kérte híveit Angela Merkel győzelme érdekében, a kancelláriaminiszter Lázár János pedig pár napja már ennél hangosabb imádságot is hasznosnak mondott a német választások kapcsán. Tény, a Fidesz autokratikus és Európa-ellenes politikájának egyik legnagyobb németországi kritikusa a szociáldemokraták kancellár-jelöltje, Martin Schulz. Ha az EP volt elnöke vezetné a jövőben a német köztársaságot, az Európának és Magyarországnak bizonyosan előnyt, Orbán Viktoréknak pedig súlyos kudarcot és egy kérlelhetetlen politikai ellenfelet jelentene.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.