2017. szeptember 24., vasárnap 13:18

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - Bárki is nyer ma Berlinben, szemben áll majd a Fidesszel

        De tévedés ne essék, - hiába bármilyen hangos fideszes imádság - Angela Merkel győzelme esetén sem bonthat pezsgőt a korrupcióra és dölyfösségre épülő nemzeti együttműködés rendszere: a néppárti kancellár ugyanis merőben mást gondol az európai értékek meg- és betartásáról, keresztényi és demokratikus értékekről, mint a narancsmacsók gyülekezete.
     Bárki győzzön a mai választáson, a francia-német tengely mentén új sebességre kapcsolnak a nyugati mag-országok és (most úgy tűnik, az euró-zóna mentén) egy szorosabban együttműködő belső szövetséget hoznak létre; az orbáni politika vállalhatatlansága miatt Magyarország kihagyásával. Sőt, Merkel már azt is belengette, hogy ha Magyarország nem változtat az európai közösség írott és íratlan szabályaival szembemenő politikáján, annak a 2020 utáni források elosztásában is lehet következménye. Maga Lázár János is utalt arra, hogy a német-magyar viszony a jövőben viharosabbra fog fordulni az Unió jövőjét illető vita miatt, ami – ezt már én teszem hozzá – annak ismeretében meglehetősen kockázatos, hogy Magyarország legfontosabb gazdasági partnere épp a német állam. De, Orbánéknak semmi sem számít, ha saját magukról van szó. Nekik nem az ország az első, a kampányszlogenjükből is tudjuk: "csak a Fidesz!"

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.