2017. szeptember 24., vasárnap 17:33

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - Sikerrel zárult az OMÉK - minden eddiginél több fiatal látogatott el a vásárra

Arról is beszélt, hogy olyan hagyományokat és kincseket, javakat mutathatott fel az OMÉK, amelyeket őseinktől örököltünk és nem csupán tiszteletből követünk, amelyeket a kor kihívásaihoz igazodva versenyképességünk megtartásáért, fejlődésünk érdekében kell, hogy szem előtt tartsunk.
     Az ingyenes belépésnek köszönhetően az eddigi rekordot 30%-kal haladta meg az OMÉK-ra kilátogató általános- és középiskolás diákcsoportok száma, emellett főiskolások és egyetemisták ezrei is térítésmentesen léphettek be a rendezvényre.
     A vásár záróünnepségén Nagy István és Daróczi László átadta az OMÉK Közönségdíját, valamint a Miniszteri Nagydíjat is. A Közönségdíjat minden évben az a kiállító nyerheti el, aki a látogatóktól a legtöbb szavazatot kapja. Idén a Tej Terméktanács standján található tejtermékeket népszerűsítő kamion nyerte el leginkább a látogatók tetszését. Az OMÉK Miniszteri Nagydíjat a Kőrös-Maros Biofarm alakor búzából előállított biosöre kapta.
     Zárásként Nagy István miniszterhelyettes és Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere elismeréseket adott át a Karcagon indított, öt éve működő Magyarország Legszebb Konyhakertje pályázat idei díjazottjainak.

Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium