2017. szeptember 24., vasárnap 19:39

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - A Magyar Liberális Párt gratulál a német szabad demokratáknak

        A Magyar Liberális Párt gratulál a német Szabad Demokrata Pártnak ahhoz, hogy 10 százalék körüli eredményt értek el a választásokon, és ezzel újra bejutottak a parlamentbe. Ez az eredmény azt igazolja, hogy Európában egyre nagyobb igény mutatkozik a szabadság politikája iránt. A német szabad demokraták programjához hasonlóan mi is úgy véljük, hogy csak az az ország lehet sikeres az Európai Unóban, amely politikájának központjába az oktatást, a modernizálást és a digitális fejlődést állítja. Egyetértünk velük abban is, hogy az uniónak új irányt kell szabnia a menekültpolitikában. Eszerint a menekülteknek csak átmeneti menedékjogot kell biztosítani, hogy a béke megteremtése után visszatérhessenek otthonukba. A Liberálisok bíznak benne, hogy a Christian Lindner vezette FDP részese lesz az új német kormánynak, és Európa vezető hatalmának politikájában nagyobb hangsúlyt kapnak a liberális értékek. Ez Magyarország és Európa közös érdeke. Mert csak a szabadságra épülő Európai Unió lehet sikeres a megváltozott világpolitikában.
     A választások szomorú eredménye az, hogy  a második világháború óta első ízben egy szélsőséges nacionalista párt nem csupán bejutott a Bundestagba, hanem  a harmadik legerősebb párt lett Németországban, ráadásul a keleti tartományokban a CDU után a második  erővé vált. Minden demokratikus erő feladata a szélsőséges párt elszigetelése.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.