2017. szeptember 25., hétfő 07:05

Az Összefogás Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) - Kisgazda választási összefogás Kálózon

    Dr. Horváth János professzor, a rendszerváltás utáni parlament volt korelnöke, a kisgazdák ikonikus személyisége hívta össze az "Országos Kisgazda Egységesítő Küldöttgyűlést" az Új Nemzeti Agrárpárt (ÚJ NAP) elnöke, Pongrácz Imre kálózi Zichy kastélyába, miután ünnepélyes keretek között felavatták vitéz nagybányai Horthy István hősi halált halt kormányzó-helyettes mellszobrát.

A tanácskozáson képviseltette magát az FKgP Atyánszky György alelnök személyében, Szivák
István a Magyar Gazdák és Polgárok Pártja elnöke, Dr. Horkovics Kováts János a Kisgazdapárt elnöke, valamint a házigazda Új NAP elnöke. A tanácskozáson elhangzott, hogy az FKgP indulása a 2018-as országgyűlési választáson való indulása kérdéses, mivel felszámolási eljárás indult ellene.  Az FKgP kivételével a másik három párt képviselői kijelentették azon szándékukat, hogy a kisgazda egység megteremtése érdekében együtt kívánnak indulni a 2018-as parlamenti választáson, mint a kisgazda eszmék – a hazaszeretet, a tisztesség, a józan paraszti ész, a racionalitás – képviselői.
A jelenlévő mintegy félszáz kisgazda küldött kifejezte azon véleményét, hogy a "kálózi megállapodás" esélyt teremt arra, hogy a gazdatársadalomnak ismét legyen önálló politikai képviselete a magyar parlamentben.
Az Új Nemzeti Agrárpárt az Összefogás Magyarországért Pártból, mint a nemzeti erőket egyesíteni akaró pártból alakult át, felvállalva a történeti kisgazda és a keresztény szociális eszmeiséget.

     Kiadó: Összefogás Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.