2017. szeptember 25., hétfő 11:16

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) -

És hosszasan lehetne sorolni, teljesen egyértelmű, hogy a 25,5 millió forintos díj és a tanulmány elkészítésére tett erőfeszítés között nagyságrendi különbség van. Ez persze sem a kormányzat által általában megrendelt tanulmányok, sem a Vizes VB költései szempontjából nem kirívó. Utóbbi 170 milliárdos összértékéhez képest persze a tanulmány csak egy csepp a tengerben. Mégis figyelemre méltó, hogy miközben 2016. szeptember 26-án lépett hatályba a szerződés 40 napos határidővel, a tanulmány csak 2017. június 26-ra készült el. A szerződés alapján a KKBK jogosult lett volna a sajnálatosan alacsony szinten, 2 millió 647 ezer 500 forintban maximált kötbérre, azonban ennek behajtása helyett inkább 2017. május 15-én módosították a szerződést, és közel 8 millió forinttal még meg is emelték a megbízás összegét. Mivel a közbeszerzés tárgya nem változott, a szerződésben pedig átalánydíjat határoztak meg, sem a teljesítésre rendelkezésre álló idő hatszorosára növelésére, sem a díj közel másfélszeresre emelését sem indokolja semmi.
Mivel tisztán szellemi termékről van szó, az is eléggé meglepő, hogy az eredeti közbeszerzésre érkezett négy ajánlat árban milyen közel van egymáshoz, a legkedvezőbb és legdrágább között 250 ezer forint a különbség, ami még másfél százalék sincs.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja