2017. szeptember 25., hétfő 11:17

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) -

    A döbbenetes ár-érték arány, a féléves késés és az elengedett kötbér, valamint az indokolatlanul megemelt díjazás mellett megmarad az alapvető kérdés is: mi értelem volt előzetes gazdasági hatáselemzésre? 2016. júliusára, amikor a közbeszerzést kiírták, már minden döntést meghoztak a világbajnoksággal kapcsolatban. Előzetes gazdasági hatáselemzésnek a vizes VB megpályázását, illetve a rendezés átvállalását megelőzően lett volna értelme készíttettetni, de utóbbi 2015. márciusában eldőlt. Hasonlóképpen, a szervezéssel kapcsolatos szinte minden további kérdés is eldőlt a közbeszerzést lényegesen megelőzően, a Duna Arénát például 2015. májusában már építették. A Vizes VB-t megnyitását egy hónappal megelőző teljesítés már a humor kategóriájába tartozik. Nem kellett volna akkor már inkább megvárni az eseményt, és tényadatok alapján készíteni az elemzést. Döntést láthatóan nem akartak előkészíteni a tanulmánnyal, de még csak propaganda célokat sem szolgált, hiszen az adatkérést megelőzően semmit nem hoztak belőle nyilvánosságra.
A közvagyon felelős kezelésére vonatkozó kötelezettség megszegése, a közcél hiánya, a megbízás feltűnő aránytalanság és a kötbér elengedése miatt az Együtt hűtlen kezelés miatt feljelentést tett a BRFK Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni osztályán.                    
Pataki Márton
az Együtt elnökségének tagja
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.