2017. szeptember 25., hétfő 16:58

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) - Több mint 230 000 külhoni magyar óvodás és diák kap támogatást a Szülőföldön magyarul pályázat keretében

    A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága szeptember 25-én, hétfőn elindította az értesítő levelek kiküldését és megkezdte a támogatások folyósítását azoknak a külhoni magyar szülőknek, akiknek gyermekei sikerrel pályáztak az idei "Szülőföldön magyarul" támogatási programban.  

A pályázat keretében azon külhoni óvodai, általános vagy középiskolai oktatásban résztvevő tanulók részesülnek egyszeri, 22 400 Ft értékű oktatási, nevelési, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásban, akik tanulmányaikat a szomszédos országokban magyar nyelven végzik.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság elsődleges célja a külhoni magyar nyelvű oktatás erősítése, arra ösztönözve a határon túli magyar szülőket, hogy gyermekeiknek a többségi nyelvi oktatási intézmények helyett a magyar iskolát válasszák. A program keretében az előző tanévben összesen 237 909 óvodás és iskoláskorú gyermek részesült támogatásban.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.