2017. szeptember 26., kedd 09:38

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - Nagyon népszerű a gázkonvektorok cseréjére meghirdetett pályázat

    Közel három és fél ezer pályázat érkezett eddig az Otthon Melege Program keretében meghirdetett földgázüzemű gázkonvektorok energia megtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramra az első négy régióból.

Az észak-alföldi régióból a pályázatokat ma 10 óráig várják, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik.

Legközelebb a dél-alföldi régióban megvalósuló készülékcserékhez lehet majd vissza nem térítendő támogatást igényelni 2017. szeptember 27. (szerda), reggel 8 órától elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon (https://konvektor2017.nfsi.hu/) tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások révén jelentősen javulhat a lakossági energiafelhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, nagymértékben hozzájárulva a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez.

A 2014 szeptemberében indult programnak köszönhetően mára több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2017. szeptember 26.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.