2017. szeptember 26., kedd 10:39

A Göncz Árpád Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - Elkészült Göncz Árpád mellszobra. A köztéri szobrot Göncz Árpád halálának második évfordulóján avatják az Óbudai Egyetem parkban.

Elkészült Göncz Árpád mellszobra
A köztéri szobrot Göncz Árpád halálának második évfordulóján avatják , a Magyar Köztársaság néhai elnöke, Óbuda díszpolgára egykori Bécsi úti lakása közelében, az Óbudai Egyetem parkban.
Göncz Árpád barátai és tisztelői 2016 novemberében  kezdeményezték szobor állítását az író, műfordító, politikus, a rendszerváltozás utáni Magyarország első köztársasági elnöke emlékére. A közadakozási felhíváshoz magánszemélyek, vállalkozások és civilszervezetek mellett csatlakozott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata is.
A szobor Jovánovics György Kossuth-díjas szobrászművész alkotása.

Kiadó: Göncz Árpád Alapítvány