2017. szeptember 26., kedd 12:32

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - A kétszeres teljesítés veszélye fenyegeti azokat, akiknek az ingatlanán önálló zálogjogot alapítottak

    Az Egyesület elnöke büntető feljelentést tett, elsősorban csalás miatt, mivel egy kölcsönszerződéssel kapcsolatban a hitelező mellett a hitelezőt refinanszírozó bank, mint az önálló zálogjog jogosultja is követelést érvényesít, az adósokkal szemben. Az elnök, Falus Zsolt Ferenc szerint, eredetileg a kölcsönszerződés biztosítékaként az ingatlanon alapított önálló zálogjog vonatkozásában súlyos visszaélés történt, mivel az önálló zálogjog csak és kizárólag a kölcsönszerződés alapján fennálló követelés fedezetét képzi, semmiképpen nem lehet fedezete a hitelező és a refinanszírozó bank követelésének "is", az adós a kölcsönszerződés alapján fennálló tartozásért lehet felelős, nem felelhet a hitelező tartozásáért. Ennek ellenére a hitelező és az őt refinanszírozó bank egyszerre és külön-külön követeléseket érvényesítenek végrehajtási eljárásban és az adósoktól a refinanszírozó banknak a hitelezővel szemben fennálló követelését, valamint a kölcsönszerződés alapján fennálló követelést is követelik, azaz "kétszeres" teljesítésre kényszerítik őket.
     Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.