2017. szeptember 26., kedd 12:33

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - A kétszeres teljesítés veszélye fenyegeti azokat, akiknek az ingatlanán önálló zálogjogot alapítottak

A feljelentés alapjául szolgáló ügyben, az adósok svájci frankban nyilvántartott 5 millió forint összegű kölcsönt vettek fel, melyből eddig 2,53 millió forintot fizettek vissza, most pedig a hitelező és a refinanszírozó bank együttesen a végrehajtási eljárásban 30 millió forint feletti követelést érvényesít és az érintett családot is ki akarják lakoltatni. Az Egyesület elnöke szerint, valószínű, hogy az eset nem egyedi, ezért az ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság elnökét, valamint a Legfőbb Ügyészséget is tájékoztatta, közérdekű bejelentést, illetve feljelentést tett.
     Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet